Spetterende Start tijdens de Zomerschool voor kleuters

Zijn er kinderen voor wie de zomervakantie veel te lang duurt? Voor de kinderen die naar de Zomerschool kwamen in ieder geval wel. In samenwerking met IKC De Wereldwijzer organiseerde COKD Kinderopvang een Spetterende Start voor de kleuters van De Wereldwijzer. Zij stonden elke dag te trappelen om weer naar school te gaan.

Plons
Het begon letterlijk spetterend: met af en toe een regenbui. Maar dat mocht de pret niet drukken! Zelfs op sokken in de regen werd het verkleedspel fanatiek gespeeld. Wie kon als eerste verkleed klaar staan als boer Van der Pluim uit het boek Plons? De eerste week stonden alle activiteiten in het teken van dit prentenboek. Telspellen, sorteren, klimmen en klauteren. Een stal maken voor de dieren. Veel zingen en samen spelen. En wie weet waar de melk vandaan komt? ‘Uit de koelkast, juf!’

De mooiste vis van de zee
In de tweede week was het lokaal omgetoverd tot zee en strand. Alle activiteiten pasten toen namelijk bij het boek De mooiste vis van de zee. Regenboogvis vond het eerst nog een beetje moeilijk om te delen. Maar toen hij zag hoe blij iedereen werd van zijn schubben, werd hij ook blij. Spelenderwijs kwamen de kinderen er ook achter dat het fijner is om te delen. Ook al is dat niet altijd makkelijk, natuurlijk. Boer Van der Pluim had grote indruk gemaakt, want die werd nog wel eens genoemd. Kwam hij daar aangezwommen in de zee? Nee, dat was de octopus!

Bubbelslangen
De Zomerschool werd spetterend afgesloten met het maken van bubbelslangen. En nu scheen de zon er wel bij!

Het waren twee spetterende weken! Hopelijk volgende zomer weer. Met nog meer kinderen!