Kinderdagverblijf Villa Speelmaatjes

centrale ligging bij park, bibliotheek en Kunstmin
antroposofische opvang mogelijk
grote buitenspeelruimte

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie over ons kindercentrum of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe het centrum eruit ziet? Belt u dan met de afdeling Klantcontact & Advies.
078 - 616 34 22

LRK-nummer

182849302

Openingstijden

maandag 07.00 - 18.00 uur
dinsdag 07.00 - 18.00 uur
woensdag 07.00 - 18.00 uur
donderdag 07.00 - 18.00 uur
vrijdag 07.00 - 18.00 uur

Er is verlengde opvang mogelijk van 18:00 uur tot 18:30 uur.

Let op: parkeren bij Villa Speelmaatjes is vanaf 9.00 uur betaald. Klik hier voor meer informatie.

Adresgegevens locatie

Matena's Pad 77
3311 ZL Dordrecht
19e Eeuwse Schil
078 647 53 33

Locatiemanager

Everine van der Sluijs
Vragen? Wij bellen u terug

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Villa Speelmaatjes is een bruisende locatie in het centrum van Dordrecht. Villa Speelmaatjes staat voor gezelligheid, vertrouwen, diversiteit en samenwerken. De locatie is sfeervol en ruim opgezet zodat ieder kind zich thuisvoelt. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten, ontdekken, spelen en relaxen.

Villa Speelmaatjes is een kindcentrum en biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook tijdens de basisschoolperiode kan uw kind bij ons terecht. In het kinderdagverblijf spelen kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep. Het voordeel van zo’n verticale groep is dat de jonge kinderen van de oudere kinderen kunnen leren. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen en leren op deze wijze om verantwoordelijk en respectvol met elkaar om te gaan.

Op stap

De diversiteit aan speelgoed, activiteiten en het werken volgens verschillende thema’s zorgen ervoor dat iedere dag anders is. Dagelijks gaan wij naar buiten. Op ons speelplein, naar de markt, naar de kinderboerderij of naar het park. Er is altijd wel wat te zien en te doen. Onze buitenruimte is zeer geschikt voor fietsen, rennen, voetballen, spelen, glijden … noem maar op!

Antroposofische opvang

Villa Speelmaatjes heeft twee antroposofische dagopvanggroepen van 0 tot 4 jaar: De Zonnekinderen en De Sterrenkinderen. Beide groepen bieden opvang in een warme, huiselijke sfeer. De ruimtes zijn rustig en prikkelarm ingericht. Het spelmateriaal is zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijk materiaal en nodigt het kind uit zijn zintuigen en fantasiekrachten te ontwikkelen. Kinderen hebben natuur nodig om zich te ontwikkelen. Er is dus voldoende aandacht voor buitenactiviteiten. Buiten spelen en tuinieren in de moestuin zijn belangrijke activiteiten. De natuur is een belangrijk onderdeel van de echte wereld en leert het kind omgaan met en respect te hebben voor de aarde. Nieuwsgierig naar deze bijzondere vorm van opvang? Neem gerust contact met ons op.

Samenwerking

Villa Speelmaatjes is een kindcentrum voor dagopvang en buitenschoolse opvang (BSO). Kinderen die bij ons 4 jaar worden, gaan naar verschillende basisscholen. Wanneer uw kind naar het basisonderwijs gaat, zorgen de pedagogisch medewerkers voor een zorgvuldige overdracht. Zij vullen hiervoor het peuter-kleuter overdrachtformulier in. Dit wordt met u besproken en opgestuurd naar de school van uw keuze. En na schooltijd is uw kind van harte welkom bij onze BSO. Veilig en vertrouwd.

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen
Kaart laden...