Kinderdagverblijf Villa Ratjetoe

Een babygroep voor de allerkleinsten, 0-18 maanden
Ontwikkelingsgericht aanbod d.m.v. Piramide methode.
Grote buitenspeelruimte en gratis en ruime parkeergelegenheid voor de deur

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie over ons kindercentrum of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe het centrum eruit ziet? Belt u dan met de afdeling Klantcontact & Advies.
078 - 616 34 22

LRK-nummer

540957719

Openingstijden

maandag 07.00 - 18.00 uur
dinsdag 07.00 - 18.00 uur
woensdag 07.00 - 18.00 uur
donderdag 07.00 - 18.00 uur
vrijdag 07.00 - 18.00 uur

Er is verlengde opvang mogelijk van 18:00 uur tot 18:30 uur

Adresgegevens locatie

Van den Broek-erf 30
3315 SC Dordrecht
Stadspolders
078 647 53 30

Locatiemanager

Lotte de Groot
Vragen? Wij bellen u terug

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Veel extra speelruimte, leeftijdsgerichte en ontwikkelingsgerichte activiteiten en een speelzaal. Dát is kinderdagverblijf Villa Ratjetoe in de wijk Stadspolders. In de groepsruimtes zijn verschillende hoeken gecreëerd waar uw kind kan spelen. Hierbij is aandacht voor ‘druk’ en ‘rustig’ spel. Zoals onze leeshoek, waar uw kind rustig in een boekje kan bladeren of de poppenhoek, waar kinderen hun fantasie kwijt kunnen tijdens het spelen. De hoeken veranderen regelmatig. Zo blijven we de aandacht van de kinderen prikkelen.

Van 0 tot 13

Kinderdagverblijf Villa Ratjetoe is onderdeel van een kindcentrum met buitenschoolse opvang (BSO). Villa Ratjetoe heeft 4 dagopvanggroepen. Een babygroep voor de allerkleinsten van 0-18 maanden, een verticale groep van 0-4 jaar en 2 semi-verticale groepen van 1-4 jaar. Ook vindt u bij Villa Ratjetoe 4 BSO-groepen van 4 tot 13 jaar. Kinderen van verschillende leeftijden spelen met elkaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen. En de oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Extra aandacht voor taal

Wij werken ontwikkelingsgericht met de Piramide methode om de taalontwikkeling te stimuleren en de sociale vaardigheden te vergroten. Binnen dit programma staan thema’s centraal. Vaak wordt er in de groepsruimte en in de speelzaal een speelhoek ingericht over het thema.

Frisse neus

Buitenspelen speelt een grote rol in ons dagprogramma. We streven ernaar om dagelijks buiten te spelen en doen dit op ons grote speelplein. Ook het speelplein is ingericht in hoeken. Wij hebben een aparte baby-/dreumeshoek, zodat ook uw baby mee naar buiten kan. Ook hebben we een moestuin, die we samen met de kinderen onderhouden. Gezonde voeding staat centraal binnen COKD.

Samenwerking

Wanneer uw kind naar het basisonderwijs gaat, zorgen onze pedagogisch medewerkers voor een zorgvuldige overdracht. Zij vullen hiervoor het peuter-kleuter overdrachtformulier in. Dit wordt met u besproken en opgestuurd naar de school van uw keuze.

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen
Kaart laden...