Kinderdagverblijf Villa De Boomhut

mooie, sfeervolle groep, gelegen aan de buitenspeelplaats
veel thema-activiteiten
goede samenwerking met peuterspeelzaal en school

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie over ons kindercentrum of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe het centrum eruit ziet? Belt u dan met de afdeling Klantcontact & Advies.
078 - 616 34 22

LRK-nummer

357701240

Openingstijden

maandag 07.00 - 18.00 uur
dinsdag 07.00 - 18.00 uur
woensdag 07.00 - 18.00 uur
donderdag 07.00 - 18.00 uur
vrijdag 07.00 - 18.00 uur

Er is verlengde opvang mogelijk van 18:00 uur tot 18:30 uur

Adresgegevens locatie

Ockenburg 44
3328 TG Dordrecht
Sterrenburg
06 12 97 44 80

Locatiemanager

Helen Huisman
Vragen? Wij bellen u terug

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Kinderdagverblijf Villa De Boomhut is partner in Kindcentrum De Keerkring. We hebben twee groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar spelen. De groepsruimte is licht en uitnodigend ingericht. We hebben verschillende hoeken gecreëerd waar uw kind kan spelen. Hierbij is aandacht voor ‘druk’ en ‘rustig’ spel. Zoals een leeshoek waar uw kind zich terug kan trekken. Of de poppen- of bouwhoek, waar uw kind zijn/haar fantasie kwijt kan tijdens het spelen. De hoeken veranderen regelmatig zodat uw kind nooit uitgekeken raakt!

Kinderen van verschillende leeftijden spelen met elkaar. De jongere kinderen leren van de oudere kinderen en de oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Doorgaande lijn

Buitenspelen speelt een grote rol in ons dagprogramma. We streven ernaar om dagelijks buiten te spelen. We doen dit op het mooie speelplein. Dit speelplein grenst aan onze groepsruimte. Op het speelplein staan mooie bomen die in de zomer schaduw bieden en in de herfst zorgen voor veel plezier wanneer we met de bladeren spelen. Op het plein ontmoeten wij ook de kinderen van de peuterspeelzaal en de kleuters van de basisschool. Dit is de start van de doorgaande lijn binnen ons kindcentrum. Maar we doen veel meer met elkaar. Denk eens aan het gezamenlijk vieren van Sinterklaas, kerst, maar ook de voorleesdagen en de Koningsspelen. Zo raakt uw kind al snel vertrouwd met de school. Hierdoor wordt de overgang van kinderdagverblijf naar school een stuk makkelijker. Voor u en uw kind.

Ontwikkelingsgericht werken

Ons uitgangspunt is het ontwikkelingsgericht werken: samen de wereld kleuren. We hebben aandacht voor de totale ontwikkeling van kinderen door met elkaar zoveel mogelijk leuke, uitdagende en verschillende dingen te beleven op alle ontwikkelingsgebieden. Kinderen vertellen ons wat zij nodig hebben. Wij luisteren en helpen ze vooruit. Hoe? Door hen ervaringen te geven. Door ze kansen te bieden om vaardigheden te ontwikkelen. En door ze met elkaar te laten spelen om zó zelf te ontdekken hoe zij groot willen groeien.

Samenwerking

Villa De Boomhut is partner in Kindcentrum De Keerkring. Uw kind kan van 0 tot 13 jaar in een gebouw blijven. Want ook BSO De Boomhut zit in hetzelfde gebouw. Dit zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten lopen regelmatig bij elkaar binnen en overleggen met elkaar. Wij zorgen voor een goede overdracht naar de kleuterklas.

Komt uw kind ook naar kinderdagverblijf Villa De Boomhut? We ondernemen regelmatig activiteiten samen met de kinderen van de peuterspeelzaal en de kleuterklassen van de basisschool. Zo kunnen de kinderen al wennen aan de leerkrachten in de kleuterklas en zijn ze vertrouwd met de gezamenlijke ruimtes in ons gebouw. Wij maken namelijk ook gebruik van de centrale hal en het speellokaal. En wat helemaal leuk is … kinderen uit groep 8 komen bij ons voorlezen! Voorlezen houden we sowieso van. Een keer per week komt een medewerker van de bibliotheek naar Villa De Boomhut om voor te lezen.

 

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen
Kaart laden...