Barbecue met kids

Het is mooi weer! Veel mensen kunnen niet wachten om de barbecue tevoorschijn te toveren om lekker buiten te koken en te eten. Wilt u er ook voor de kinderen een feestje van maken? Kies dan eens voor wat anders dan vlees en salades. Wat zou u kunnen doen om uw kleine lekkerbekje ook te kunnen verleiden voor een heerlijke barbecueavondje in de tuin?

Vlees aan een stokje

Lekker simpel, maar o zo kindvriendelijk. Want welk kind vindt een knakworst nou niet lekker? Wissel de knakworstjes af met kleine gehaktballetjes en wat fruit!

IJSK_vlees

Pannenkoek anders

Als kinderen dit niet verrukkelijk vinden … Heerlijk fris en helemaal zo slecht nog niet. Bak pannenkoeken (of gebruik kant-en-klaar pannenkoeken en/of poffertjes) en snijd deze in reepjes. Maak hier kleine rolletjes van die je aan de prikker prikt. Wissel deze pannenkoekrolletjes af met stukjes aardbei of banaan, zoals op het voorbeeld. Maar uiteraard is ananas ook een optie! Een soort tropische stick, dus heerlijk tijdens warme zomerdagen! En zo klaar: het hoeft immers niet nog gaar te worden, dus kan zelfs koud gegeten worden!

IJSK_pannekoek

Regenboogspiesjes

Natuurlijk mogen de groenten niet ontbreken bij deze maaltijd. Om het een beetje speels te maken, maakt u in een handomdraai een ware regenboogspies. Snij diverse soorten groenten in vierkante stukjes en rijg deze aan elkaar, natuurlijk op volgorde van de kleuren van de regenboog. Denk aan de volgende kleurrijke groentesoorten:

Rood: cherrytomaat; oranje: paprika; geel: paprika/ui; groen: courgette/broccoli; paars: aubergine

IJSK_SPIESJES

Geknipte aardappel

In plaats van patatjes, een aardappelgerecht. Snij een zoete aardappel in plakjes, besprenkel deze met wat olie, en bestrooi hem daarna met zout, peper en paprikapoeder zodat de aardappels een beetje chipssmaak krijgen. Afhankelijk van de dikte moeten de aardappelen langer of korter op de barbecue. Dit kan wel even duren voor ze goed gaar worden. Het is dan ook handig om deze als eerste op de barbecue te leggen.

IJS_aardappel

Mini pizza

Kinderen zijn gek op pizza. U kunt puntjes pizza maken of rondjes uitsteken met een deksel van een pan of opbergtrommel. Met kant-en-klaar pizzadeeg bent u zo klaar. Lekker insmeren met tomatenpuree, bestrooien met geraspte kaas en verder alles wat uw kind maar lekker vindt. Bakken en smullen maar.

IJSK_pizza

Kindercocktail

Natuurlijk hoort er ook een passend zomers drankje bij. Neem een gezellige beker met een rietje. Een doorzichtige beker is dan wel het leukste. Als eerste gaan de ijsklontjes erin, daarna het water met een scheutje limonade. Tot slot voegt u wat vers gesneden fruit (of uit de vriezer) toe en klaar zijn de kindercocktails!

Marshmallow explosie

Geen marshmallows aan een stokje dit keer, maar een ware explosie. Pak een aluminium weggooischaal. Doe onderin een plak chocolade en zet de marshmallows erbovenop. Even op de barbecue en dan dippen maar met Mariakoekjes. Zoet, zoeter, zoetst.

Barbecue tips

Hoe maakt u een barbecue nog meer tot een feestje voor uw kind? Met een paar kleine aanpassingen kunt u het geheel voor iedereen tot iets heel gezelligs maken. En hebben uw kinderen het naar hun zin, dan is het voor u ook een stuk gezelliger. Zij blij, iedereen blij!

  • Geef ze een eigen kindertafel. Die ze uiteraard zelf mogen dekken.
  • Zorg dat er meer te doen is dan alleen maar eten.
  • Geef ze aandacht…
  • Laat ze ook zelf iets doen, zoals spiesjes rijgen of marshmallows stapelen.
  • Verlang niet te lang dat ze zich met het eten bezighouden. Willen ze spelen, lekker laten doen.
  • Dwing ze niet om iets te eten wat ze niet willen, zo blijft het een feestje en wordt het geen strijd.

Eet smakelijk!