Vier sterren voor gezonde aanpak voor kinderen

Doe ff gezond is een gevleugelde uitspraak bij COKD Kinderopvang, de Dordrechtse organisatie wordt voor haar aandacht voor gezondheid beloond met vier sterren van Doe ff gezond.

Water drinken, bewegen, gezonde voeding en slapen, dit zijn de vier gouden elementen voor een goede gezondheid, vindt de gemeente Dordrecht. Met het project Doe ff gezond geeft de gemeente organisaties handvatten om gezonder leven te stimuleren. COKD Kinderopvang gebruikt die handvatten en wordt beloond met vier sterren voor de uitvoering van Doe ff gezond. “Een mooie erkenning, voor iets wat we al heel lang doen”, zegt Helen Huisman, locatiemanager bij COKD Kinderopvang.

Vier duidelijke thema’s
“Wij helpen kinderen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen”, gaat Helen verder. “Gezondheid hoort daar natuurlijk ook bij. In onze pedagogische visie hebben bewegen en gezonde voeding dan ook een belangrijke rol. Doe ff gezond is daar een leuke praktische aanvulling op. Doordat zij vier duidelijke thema’s geven, kunnen we kinderen van alle leeftijden gemakkelijk aanleren hoe makkelijk het is om gezond te leven.”

Sticker
Op 30 oktober maakte Doe ff gezond de inspanningen van COKD Kinderopvang zichtbaar. De vier sterren die Doe ff gezond geeft aan COKD zijn op kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed geplakt. “We kregen een sticker”, zegt Saskia Verhoeven, ook locatiemanager bij COKD Kinderopvang. “Een leuke erkenning. En wie weet inspireert het anderen ook om gezonder te leven. Want het is best gemakkelijk: drink water, beweeg, eet gezond en slaap voldoende. Vooral dat laatste kan niemand op tegen zijn, toch?!”